Testament - Rutinerad precision

Skivor
PUBLICERAD:

Singeln Night of the witch skapade höga förväntningar, men trots genomgående slagkraft är jag inte helt övertygad. Det känns lite som ett album i mängden, om än av hög kvalité.

Dagens Testament med Eric Peterson, Alex Skolnick, Chuck Billy, Gene Hoglan och Steve DiGiorgio är odiskutabel elit. Snacka om meritlista, men på Titans of creation landar kvintetten i ett habilt musicerande. Precisionen är optimal, men jag saknar stundtals gnistan och rivigheten som krävs för att släppa ett iögonfallande thrash metal-alster 2020.

Jag lyssnar om och om, men pulsen vägrar stiga trots snygga låtkompositioner, magiska riff och ett par fräna stänkare. Bay Area-titanen gör det de ska, men den kristallklara och moderna ljudbilden framkallar inte de känslor som krävs för att göra ett album till en beroendeframkallande angelägenhet.

Testament är och förblir titaner inom sitt gebit, men det krävs större kreativ avighet för att styra upp ett album som etsar minnesbanken.

Bästa låt: Curse of Osiris

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.