• idag
  30 maj
  18°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Animal Crossing: New Horizons

Spel
PUBLICERAD:

Animal Crossing: New Horizons

Switch
Nintendo
Åldersmärkning: 3

Animal Crossing är en märklig spelserie. Den påminner lite om The Sims, fast med tillägget att du egentligen inte kan göra speciellt mycket alls. Precis som i The Sims handlar det om att leva ett slags simulerat fantasiliv, med allt vad det innebär.

I Animal Crossings version av paradiset ägnar du dagarna åt att plocka frukt och fånga insekter, för att sedan sälja dem till en girig tvättbjörn. Och du behöver även vänta en himla massa. Du kan komma runt en del väntan i spelet genom att mixtra med datuminställningen på Switch-konsolen, men varför ens konstruera spelet på det viset om det ändå bara gör många frustrerade?

New Horizons har några nyheter mitt i allt det bekanta och högst repetitiva samlandet. Verktygen går nu sönder efter en tid, vilket verkligen är det kanske minst välkomna nytillskottet jag kunnat föreställa mig. Jag hatade att vapnen gick sönder stup i kvarten i Breath of the Wild, och jag myser inte direkt över att behöva ersätta mina verktyg hela tiden i Animal Crossing: New Horizons, heller. Det här gör mest att ett spel som redan tar otroligt god tid på sig med exakt allting, nu är ännu segare.

Nu har spelet förtjänster också, annars hade folk inte spelat det som galningar. Jag har själv svårt den här kala, estetiskt standardiserade spelvärlden, men jag kan samtidigt se vad folk ser i spelet. Det är som en tröstande, digital filt. En varm, vänlig själ som viskar hoppfulla saker i örat på en. Det är en illusion, men i den här världen tar man den tröst man kan finna. Jag kan respektera det, även om Animal Crossing för mig är simulerad tristess snarare än en mysig verklighetsflykt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.