Hoppa till huvudinnehållet

Ska bygga ytterligare 450 bostäder på Tullholmen

Publicerad:
Stockholmsbaserade Magnolia bostad har köpt ytterligare ett kvarter av Coop Värmland på området intill Tullholmsviken i Karlstad där byggnader rivs för att göra plats för nya bostäder.
Stockholmsbaserade Magnolia bostad har köpt ytterligare ett kvarter av Coop Värmland på området intill Tullholmsviken i Karlstad där byggnader rivs för att göra plats för nya bostäder. Foto: Christer Wik

Fastighetsbolaget Magnolia bostad har köpt mer mark av Coop Värmland på Tullholmen i Karlstad.

Planen är att bygga ytterligare cirka 450 bostäder där.

I oktober köpte Magnolia bostad sammanlagt 8 000 kvadratmeter mark på Coop Värmlands gamla område för livsmedelsproduktion.

Det handlade om två kvarter där man tänker uppföra cirka 400 nya bostäder.

– Nu har vi köpt ytterligare ett kvarter och planen är att bygga 400-450 bostäder, säger Magnus Ericsson, regionchef Mitt på Magnolia bostad.

Bolaget tänker i tre etapper bebygga ytorna intill Tullholmsviken där nu Coops gamla byggnader rivs.

– Förhoppningen är att dra i gång den första i höst beroende på när den nya detaljplanen vinner laga kraft. Tanken är att det ska ske i juni.

– I slutet av 2025 planerar vi att alla de totalt 850-900 nya bostäderna i området ska stå klara, säger Magnus Ericsson.

– Det här är ett fantastiskt läge och samtidigt behövs det fler bostäder när Karlstad växer, säger han.

Bageribyggnaden kvar

Efter försäljningen till Magnolia bostad återstår endast den Q-märkta bageribyggnaden, där Coop Värmlands ambition är att teckna avtal innan sommaren 2020.

Sedan tidigare har även Löfberg fastigheter köpt mark i området och de ska bygga 200 bostäder och en ny Coop-butik.

Också Riksbyggen har förvärvat mark och ska uppföra 230 bostäder.

Artikeltaggar

Bostad och byggenCoop VärmlandMagnolia BostadNyheterTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.