• idag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dua Lipa - Fläckfritt hittigt men otroligt opersonligt

Skivor
PUBLICERAD:

Dua Lipa

Future Nostalgia
(Warner)

Det första som slår mig när jag lyssnar på Dua Lipas andra fullängdare är kanske mest en radanmärkning men ändå: en verklig alfahona har väl aldrig behövt göra låtar om att hon är en alfahona för att bevisa det?

Jag gillar Dua Lipa – hon har förstått och omfamnat systerskapet på ett sätt som det skulle varit sällsynt att se bland artister som henne för sådär tio-femton år sedan – och det är ju hittigt på ett fläckfritt sätt, men också så otroligt opersonligt.

Lipa är själv medförfattare till samtliga spår, men samtidigt står minst två andra kompositörer listade vid varje spår. Kan vi få mer av Dua Lipa nästa gång och mindre av de där andra alltid så högfrekvent förekommande hitsnickrarna?

Bästa låt: Cool

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.