Hoppa till huvudinnehållet

Basia Bulat - En känsla av våren

Publicerad:
Basia Bulat landar mjukt.
Basia Bulat landar mjukt. Foto: RICHMOND LAM

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kanadensiska Basia Bulat bygger upp sin egna atmosfäriska värld. Hennes femte album Are you in love? bygger vidare på känslor och händelser, presenterat i ett utbroderat men intimt format.

Öppningsspåret vaggar in lyssnaren i en drömpoppig men mäktig ballad. Bilder av kärlek växer fram, som en värmande solnedgång på bioduken och stora visioner. Allt det grandiosa och förväntningar som landar i det enkla. En undran om kärleken är sann. Känslan.

Albumet bjuder på en rik variation där mer folkorienterade alster går in i tyngre och lekfullare retrodoftande popmelodier. Såsom med No Control och Your Girl. Electric Roses har den svävande dynamiken som hittas hos artister som Weyes Blood och Angel Olsen. Basia Bulats drömmiga atmosfär hålls tillbaka av hennes lättsamhet, en känsla av våren. Och det är något bra, då hennes darrande röst balanserar fint mellan folk och pop och landar mjukt i sinnet.

Bästa låt: Electric Roses

Artikeltaggar

Pop och rockRecensionSkivor