Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Miljöpartiet är mot nytt handelsområde på Månsberget

Publicerad:
Miljöpartiet kommer fortsätta att kämpa emot ett nytt handelsområde på Månsberget, skriver Monika Bubholz med flera.
Miljöpartiet kommer fortsätta att kämpa emot ett nytt handelsområde på Månsberget, skriver Monika Bubholz med flera. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Miljöpartiet vill värna de höga naturvärdena på Månsberget. Området är en viktig länk i det gröna stråket mellan Karlstad och Hammarö, skriver Monika Bubholz med flera.

Svar till Christer Alnebratt (NWT 26/3).

Det är med viss förvåning som vi läser NWT att Christer Alnebratt (S) undrar om det inte är dags för Miljöpartiet att stå upp för miljön i frågan om ett nytt handelsområde på Månsberget.

Miljöpartiet har, till skillnad från till exempel Socialdemokraterna, sedan flera år tillbaka tydligt och konsekvent gått emot ett nytt handelsområde på Månsberget (mellan Bergvik och Biltema) när frågan behandlats i olika nämnder. Det är besynnerligt att Christer Alnebratt uttrycker sig som om han inte hade märkt detta.

Så skriver du en debattartikel

Miljöpartiet vill värna de höga naturvärdena på Månsberget. Området är en viktig länk i det gröna stråket mellan Karlstad och Hammarö. Vi ser också andra aspekter, som höga kulturmiljövärden på Månsberget och betydelsen av att stärka Karlstads centrum, som viktiga anledningar för att inte etablera ett nytt handelsområde.

Miljöpartiet kommer fortsätta att kämpa emot ett nytt handelsområde på Månsberget. Vi hoppas att Socialdemokraterna stödjer oss i detta. Det behövs många krafter och många partier som driver på för en ambitiös miljö- och hållbarhetspolitik.

Monika Bubholz (MP)

Andre vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden

Torbjörn Nilsson (MP)

Ordförande i miljönämnden

Karin Granström (MP)

Ledamot i stadsbyggnadsnämnden

Artikeltaggar

Bergviks köpcentrumChrister AlnebrattDebattKarin GranströmKarlstads kommunMånsbergetMiljöpartietMonika BubholzSocialdemokraternaTorbjörn Nilsson