Hoppa till huvudinnehållet

Mr Creation vann på topptid

Publicerad:
Mr Creation bollade med sina konkurrenter i V86-8.
Mr Creation bollade med sina konkurrenter i V86-8. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Alexandra Åhs Mr Creation visade toppform med en fin spurt i Örebro den 17 mars.

Under onsdagskvällen bollade han med motståndet i V86-8 och vann på en topptid med Oskar J Andersson.

Med ett formbesked i den senaste starten hade körande Oskar J Andersson taktiken klar för sig på förhand. Det var spets som gällde och Mr Creation formligen blåste till ledningen och i den positionen höll han ett bra tempo när 500 meter öppnades på 08,5 och kilometern på 10,9.

Mr Creation gav inte konkurrenterna en chans till slut utan bara forsade undan och vann med fem längder före favoriten Deep Pockets på topptiden 10,7/1 640 meter!

Det var tio system som hade chans till åtta rätt inför den sista avdelningen, men inget hade streck för Mr Creation och därmed är det jackpot nästa vecka på V86 när Solvalla och Åby delar på omgången.

Många skrällar

Det skrällde nämligen friskt den här kvällen och det började redan i den första avdelningen när Even's First Boy vann. Hästen i loppet var dock Bucks to Burn som först svarade ut Magnifik Brodde i spetskampen och sedan fick en lång och utdragen tryckare av Cupido Sisu. Trots det ryckte Bucks to Burn åt sig ett försprång ut ur den sista kurvan och ledde till kort före mål när en smygkörd Even's First Boy och stallkamraten Michelangelo Ås tog sig förbi.

En annan stor överraskning kom i den sjätte avdelningen. Det var ett långlopp och här körde Daniel Redén till spets med Messiah. I den positionen drog de sedan fältet sönder och samman och vann överlägset till oddset 25,77.

Ulf Ohlsson fick inte vinna med Bucks to Burn men han tog revansch genom att vinna den tredje avdelningen med Valuta E.W. och den sjunde med Arnie Express.

Valuta E.W. kom till spets i ett tidigt skede och höll sedan undan med knapp marginal före H.P.R.Dominica. Även Arnie Express kom till ledningen och han vann med säker marginal.

Rödluvan är tillbaka

Innan V86-spelet gjorde nu femåriga Conrads Rödluva årsdebut och den slutade, som väntat, med en säker seger. Den ständige följeslagaren Örjan Kihlström körde henne till ledningen in i den andra kurvan och sedan var det totalt fritt från dramatik till slut.

Frågan är om Conrads Rödluva närmast startar i Folke Hjalmarssons minneslopp på Färjestad på långfredagen eller om man siktar på Lovley Godivas lopp på Åby den 25 april?

Artikeltaggar

Alexandra ÅhsBergsåkerOskar J AnderssonSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.