Bubbel från Byrån: Kaffe, te eller skyddsmask?

Signerat
PUBLICERAD:
I det egna talröret Kommunalarbetaren sågar Westberg förslaget om att permitterade ska få plocka jordgubbar eller göra andra sysslor i jordbruket, skriver Byrån.
Foto: Maths Bogren/TT
Vem vid sina sinnens fulla bruk skulle mitt i sommaren lämna storstan och dra till ett naturnära hus med sjöglitter och gemenskap för att plocka jordgubbar?

Skräckhistorier från Europas sjukhus har i dagarna nått den karga Norden. Byrån ser därför positivt på svensk sjukvårds servicesatsning. Att permitterade flygvärdinnor ifrån SAS snabbutbildas till vårdpersonal är en åtgärd som kan flyga.

Att ligga i ett hastigt uppmonterat fältsjukhus får en air av den stora världen när syrran med både kors och vingar på slaget skrider genom salen och bjuder ut godsaker: ”Kaffe? Kaffe? Te? Kaffe? Skyddsmask? Skyddsmask? Stolpiller? Kaffe?”

Isolerad brottslighet

I tider av Coronavirus rapporteras att antalet anmälda brott sjunker kraftigt inte bara i Sverige utan även i Italien. Huruvida det beror på sjunkande anmälningsbenägenhet på grund av utegångsförbud eller att skurkarna också sitter inne har Byrån ännu inte lyckats klura ut.

Soffpotatisarna först

Fackförbundet Kommunal borde byta namn till Soffpotatisen. För när resten av samhället talar om plikt tar Kommunals ombudsman Anja Westberg strid för det bekväma livet. I det egna talröret Kommunalarbetaren (25/3) sågar Westberg förslaget om att permitterade ska få plocka jordgubbar eller göra andra sysslor i jordbruket: ”Jag tror inte att butiks- och hotellanställda skulle ställa upp på det, ofta finns inte dessa jobb där man bor och då får man bo i kollektiv vid arbetsplatsen. Det är också tuffa, fysiskt ansträngande jobb. Jag tror inte att vuxna stockholmare skulle åka iväg och bo långt hemifrån under sommaren.”

Byrån instämmer – vem vid sina sinnens fulla bruk skulle mitt i sommaren lämna storstan och dra till ett naturnära hus med sjöglitter och gemenskap för att plocka jordgubbar?

Centern håller vakt

I Coronatider hjälps alla åt. Byrån har nåtts av bud att Socialdemokraternas rikskände kommunalråd i Norrköping, Lars Stjernkvist, har dragit runt på en soptunna i stadens rådhus. Men i processen har han nåtts av glada tillrop från centerpartister om att nu kommer facket höra av sig, eftersom Lars Stjernkvist tar vaktmästarnas jobb.

Byrån konstaterar att Centerpartiet i sin omorientering mot mitten kan ha bommat och dragit förbi Socialdemokraterna på vänsterflanken.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.