Hoppa till huvudinnehållet

3 tips från Eva Wilke: "Ett möte mellan fantastiska musiker"

Publicerad:
Eva Wilke arbetar med skivbolaget och inspelningsstudion Silence.

Eva Wilke kom till Värmland med skivbolaget och senare studion Silence på 70-talet. Här tipsar hon om några saker som kan förgylla vardagen i orostider.

Eva Wilke tipsar om Christian Kjellvander som gör gemensam sak med Tonbruket.
Eva Wilke tipsar om Christian Kjellvander som gör gemensam sak med Tonbruket. Foto: Simon Fessler

– Lyssna på musik. Kjellvandertonbruket – "Doom Country". En underbar platta där två genrer blandas på ett spännande sätt. Resultatet av ett 24 timmar långt möte mellan fantastiska musiker, Christian Kjellvander och Tonbruket. Lite som ”True Detective” säsong 1, fast utan bilder.

Författaren
 Karin Smirnoff.
Författaren Karin Smirnoff. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

– Läs böcker. Karin Smirnoff – Del ett "Jag for ner till bror" och del två "Vi for upp med mor". Ett nyskapande författarskap med ett helt eget språk. En medryckande historia som utspelas i norra Sverige. Passa på och läs dem nu, för snart kommer del tre!

Dokumentär om Silence: "Musiken hade förmågan att öppna nya världar"

– Stöd kultur. Många musiker och andra streamar live. Det kommer nya idéer hela tiden på hur man kan sända kultur på nätet så kolla runt. Om det går – Swisha gärna en slant som stöd och tack för underhållningen. Ett annat tips är att bli stödmedlem i någon lokal kulturförening. Det kommer du ha glädje av längre fram.

5 tips från Stefan Sundström: "Lyssna på Cohen"

Artikeltaggar

KoppomNöje/KulturSilenceTonbruket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.