Hoppa till huvudinnehållet

Gratis frukost till elever på högstadieskola

Publicerad:
Elever erbjuds frukost på skolan.
Elever erbjuds frukost på skolan. Foto: grums kommun

Högstadieelever på Jättestenskolan i Grums kommer under våren att erbjudas frukost på skolan.

– Många elever hoppar över att äta frukost innan de går till skolan av olika anledningar och syftet med projektet är att få dem att äta frukost för att få en bra start på dagen, få mer energi och kunna tillgodogöra sig undervisningen bättre, säger Eva Hamnebo områdeschef för kost och städ i Grums kommun, i ett pressmeddelande.

Frukostprojektet finansieras med hjälp av folkhälsomedel och kommer att pågå fram till sommarlovet.

– I förlängningen kan det leda till att fler elever blir godkända när de går ur nian, säger Eva Hamnebo.

Artikeltaggar

GrumsGrums kommunJättestenskolanSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.