Hoppa till huvudinnehållet

Ett galleri tar paus - två kör på

Publicerad:
Janove Ekstedt är verksamhetsledare på Konstfrämjandet i Värmland. Foto: Tommy Grenhage

Konstfrämjandet skjuter upp sina två närmast inplanerade utställningar i galleriet på Bergslagsgatan i Karlstad.

– Det är för mycket att ta ställning till och för stort ansvar i smittohänseende, säger Janove Ekstedt, verksamhetsledare.

Tanken är att de två konstnärerna som berörs, Annelie Pihlgren och Annika Ersdotter, ska ställa ut vid ett senare tillfälle istället. Nästa inplanerade utställning ska öppna den 22 maj - förhoppningsvis.

– Den har vi inte tagit ställning till ännu, är Ekstedts besked.

Närbelägna Galleri Bergman och Galleri Ekdahl kommer däremot att öppna nya utställningar med start på fredag. Till Mats Bergman kommer Karolina Nolin, medan den polske konstnär som skulle ställt ut hos Magnus Ekdahl inte kan lämna Polen. Magnus Ekdahl visar därför konst ur sin egen samling istället.

Artikeltaggar

Galleri EkdahlGalleri Mats BergmanHerrhagenJanove EkstedtKarlstadKarolina NolinKonstKonstfrämjandetKonstnärMats BergmanNöje/KulturUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.