Hoppa till huvudinnehållet

Enkät: Har du haft någon lärare som du minns lite extra?

Publicerad:
Foto: Ida Tiverman

Genom uppväxten möter vi flera olika lärare som ska bilda oss för livet och göra oss till bra och kloka medborgare. Vissa av dem minns vi lite extra. Kanske för att man kände sig sedd, för att man äntligen förstod det där svåra i matematiken, eller kanske för att läraren i fråga bara var riktigt bra på sitt jobb. I Karlstad verkar det finnas en uppsjö av bra pedagoger och Karlstadsliv kommer att uppmärksamma fyra av dem under året. Vi passade också på att fråga Karlstadsborna om det finns ännu fler värda att minnas lite extra.

 Fiffi Jenkins, 35
Fiffi Jenkins, 35 Foto: Ida Tiverman

Fiffi Jenkins, 35

– Jag hade en lärare i fysik och kemi som fick mig att inte vara rädd och förstå att jag faktiskt kunde. Hon gav mig både kunskap och självförtroende. Hon lärde mig att fullfölja.
 Lejla Hatic och Sheila Dzin, 14
Lejla Hatic och Sheila Dzin, 14 Foto: Ida Tiverman

Lejla Hatic och Sheila Dzin, 14

– Oj, svårt att välja. Vi har så många. Men Erik i SO, han lär ut på ett bra sätt och får med hela klassen. Han är rolig men också seriös.
 Tobias Tessert, 35
Tobias Tessert, 35 Foto: Ida Tiverman

Tobias Tessert, 35

– Ja, hon var väldigt inspirerande. Hon fick en ointresserad elev att bli intresserad av tyska.
 Gunilla Andersson, 66
Gunilla Andersson, 66 Foto: Ida Tiverman

Gunilla Andersson, 66

– Jag gick också på Färjestad och hade en lärare som hette Gunn Larsson. Hon känner igen en efter alla år. Hon lärde mig multiplikationstabellen så himla bra, helt utantill.
 Lena Wrinell, 64
Lena Wrinell, 64 Foto: Ida Tiverman

Lena Wrinell, 64

– Min första lärare, hon hette Aina och jag hade henne årskurs 1-3 på Färjestad. Hon var snäll och gjorde ett väldigt bra första intryck.
 Bengt Åke Skantz, 86
Bengt Åke Skantz, 86 Foto: Ida Tiverman

Bengt Åke Skantz, 86

– Oj, jag har haft många. Men jag hade en som hette Nils i matte. Han begrepp verkligen vad han sysslade med.
 Peter Sundberg, 59
Peter Sundberg, 59 Foto: Ida Tiverman

Peter Sundberg, 59

– Jag hade en otrolig lärare i matte. Nu är han tyvärr bortgången. Otroligt pedagogisk och den bästa läraren i Sverige. Jag tror alla som hade honom fick MVG.
Sven Arne Lillegård, 61
Sven Arne Lillegård, 61 Foto: Ida Tiverman

Sven Arne Lillegård, 61

– Jag hade en bra lärare i sjuan. Hon var ungdomlig och intresserad av att lära ut. Hon var bra på att prata med oss elever.

Artikeltaggar

EnkätKarlstadKarlstadslivLärareSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.