Hoppa till huvudinnehållet

3 tips från Hederos: "Supersmarta, jättegrova men hjärtevarma komedier"

Publicerad:
Martin Hederos tipsar om musik, serier och en bok.
Martin Hederos tipsar om musik, serier och en bok. Foto: Carl Edlom

Nyligen Grammisbelönades Martin Hederos för sitt andra soloalbum "Era spår". Dessutom är han en del av Tonbruket som nyligen släppte ett samarbete med Christian Kjellvander –Kjellvandertonbruket ”Doom country".

1.

Brittiska Phoebe Waller-Bridge har både skapat och spelar huvudrollen i "Fleabag".
Brittiska Phoebe Waller-Bridge har både skapat och spelar huvudrollen i "Fleabag". Foto: Chris Pizzello

– Två tv serier: "Fleabag" (Amazon Prime) och "Better things (HBO). Jag tillhör också de som utvecklat ett beroende av att få maxpuls av till exempel "Homeland" men fasen vad man sover bättre om man lägger sig med skratt-träningsvärk istället efter att ha kollat på någon av dessa två. Supersmarta, jättegrova men hjärtevarma komedier.

5 tips från Sofia Wretling: "Befriande att få skratta i allt elände"

– En bok: "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff. Vet inte när jag köpte en uppföljare till en roman direkt efter att jag läst den första men igår köpte jag andra boken i denna trilogi. Spännande fast på ett otroligt lågintensivt sätt och en rå men samtidigt totalempatisk beskrivning av hur det är att gå vidare från trauman och att bo på landsbygden.

Bernard Hermann gjorde musiken till många av 
Alfred Hitchcocks filmer.
Bernard Hermann gjorde musiken till många av Alfred Hitchcocks filmer. Foto: PRESSENS BILD

– Musik: Bernard Hermann. Jag håller på att arrangera musik för en konsert på Göteborgsoperan (hoppas den blir av) och för att få orkesterfärgidéer lyssnar jag på mästerorkestreraren Hermann. Han har gjort filmmusik till typ alla Hitchcockfilmer, "Taxi driver" med mera. Sätt på radiofunktionen på hans namn på Spotify så får du en spellista med fantastisk musik som står sig utan sina bilder.

5 tips från Stefan Sundström: "Lyssna på Cohen"

Artikeltaggar

GöteborgsoperanHBOMartin HederosNöje/KulturSpotifyTonbruket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.