Hoppa till huvudinnehållet

Nya förbudet skjuter upp fotbollsbeslut

Publicerad:
Daniel Svedberg, kanslichef på Värmlands fotbollförbund.
Daniel Svedberg, kanslichef på Värmlands fotbollförbund. Foto: Filip Kowalski

Beslutet om fotbollssäsongen i Värmland var klart, men regeringens nya direktiv på fredagen förändrade mycket.

– Vad innebär egentligen 50 personer, funderar Daniel Svedberg.

Värmländsk fotboll ska fatta beslut om corona-problemet

Så här står det på hemsidan: "Värmlands FF har utarbetat en plan för det allmänna genomförande av distriktets serieverksamhet 2020, såväl senior som barn- och ungdom. Med allt ifrån serieupplägg till tillfälligt förändrade tävlingsbestämmelser."

Men när det tidigare förbudet på folksamlingar över 500 personer nu sänktes av regeringen till 50, var arbetet med förbundsserierna tämligen ogjort.

– Vi var färdiga för att gå ut med kommunikation, men väntade lite på presskonferensen och den förändrade ju. Vi behöver nog kika på hur det påverkar och vänta in Folkhälsomyndigheten. Det ligger på deras juristers bord nu, säger Daniel Svedberg, kanslichef på Värmlands fotbollförbund, VFF.

– På ett sätt var det tur att presskonferensen kom innan vi gick ut, annars kanske vårat beslut hade stått i 20 minuter.

Svenska fotbollförbundet (SvFF) har beslutat om hur förbundsserierna ska göra i dessa coronatider och gett rekommendationer till respektive distrikt.

Vad händer med fotbollen i dessa coronatider?
Vad händer med fotbollen i dessa coronatider? Foto: Pontus Lundahl/TT

"I rådande läge bör det prioriteras att hålla igång fotbollen, men inte att genomföra tävlingsmatcher till varje pris", proklamerade förbundet.

– Vår ambition har varit och är att spela i den mån det går för folkhälsan och för ungdomar och så vidare, men vi kommer inte äventyra värmlänningarnas hälsa, säger Svedberg.

Med nya förbudet skulle enda möjligheten vara att spela utan publik.

– Det är det här vi behöver kika på. Vad innebär 50 personer? Vi går rakt av på den information vi får Folkhälsomyndigheten, säger Svedberg, och berättar att distriktets föreningar fått besked om det nya läget.

– De har förståelse. Vi har sagt att vi försöker komma med nya riktlinjer i början på veckan. Vi får jobba hårt under helgen och försöka tolka in den information vi får. Just nu har vi inget mer att komma med.

Artikeltaggar

Daniel SvedbergFotbollVärmlands fotbollförbund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.