Hoppa till huvudinnehållet

Jeanette och Morgan blir nya krögare på Tossebergsklätten

Publicerad:
Jeanette Jonsson och Morgan Söderberg driver restaurangen på Tossebergsklätten.
Jeanette Jonsson och Morgan Söderberg driver restaurangen på Tossebergsklätten. Foto: Kristina Green

I början av juni öppnar krögarna Jeanette Jonsson och Morgan Söderberg restaurangen på Tossebergsklätten.

– Det är ett klassiskt besöksmål med en oslagbar utsikt som vi ska förvalta väl, säger de.

Som FB tidigare berättat om är det krögarna på King's Cakery, Rottneros som kommer att driva verksamheten vid restaurangen på Tossebergsklätten.

Jeanette Jonsson och Morgan Söderberg ser fram emot premiären i början av juni.

– Det känns mycket roligt att få möjligheten att driva restaurangen häruppe på Klätten. Det är ett klassiskt besöksmål med en oslagbar utsikt som vi ska förvalta väl. Vi kommer värna både om det klassiska men också få in lite nytänk i restaurangen, säger Jeanette och Morgan.

Det besökarna kommer märka av är att det kommer bli en mer hemtrevlig miljö för de som vill sitta inomhus. Samt nya smaker på menyn.

– Vi lägger vikt om att det ska vara hemtrevligt, där kommer vi att lägga till lite färg på textilier med mera i miljön. När det gäller menyn skall den både vara klassisk men också ha alternativ med tvist.

Morgan Söderberg lägger stor vikt vid av att det ska vara hemtrevligt.
Morgan Söderberg lägger stor vikt vid av att det ska vara hemtrevligt. Foto: Kristina Green

För de som undrar om den traditionella rätten motti och fläsk kommer att finnas kvar på menyn, så blir svaret ett solklart ja från paret.

– Såklart! Det är en tradition som vi vill fortsätta med, så det kommer vi att ha i sortimentet. Men också vissa dagar med raggmunk. Vi kommer även ha kvar våfflor, både med sylt och grädde men också alternativ med lite matigare varianter av våfflor, säger Jeanette.

De tar med sig konceptet med smörgåstårtsbitar upp till klätten.

– De har blivit så omtyckta och vi tror att vår räksmörgåstårtbit täckt med räkor passar bra här uppe.

Bakverk blir det förstås.

– Det kommer att bli ett blandat utbud där allt bakas från grunden. Här i den fina miljön kan man sitta inomhus eller på uteserveringen eller varför inte ute i det fria. Gästerna kommer att kunna köpa sig ett fikaset och låna en filt för att kunna sitta ute i det fria och titta på utsikten, säger Jeanette och Morgan.

I början av juni hoppas man dra i gång säsongen.
I början av juni hoppas man dra i gång säsongen. Foto: Kristina Green

Inom kort börjar förberedelserna inför premiären.

– Det finns alltid något man kan göra och vi vill sätta vår prägel i den mån det går. Vi blev positivt överraskade när vi var och tittade på restaurangen. Tillredningsköket fungerar tillfredsställande, det underlättar verksamheten.

Det finns planer på ett flertal aktiviteter under sommaren.

– Vi har flera idéer på gång och har bland annat haft tanken på att varför inte ha logdans häruppe, det vore härligt en sommarkväll! Men vi ligger i startgroparna och vi får se vad som kommer att växa fram så småningom.

Artikeltaggar

FöretagandeKrogarNyheterRottnerosTossebergsklätten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.