• idag
  7 juli
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Nioh 2

Spel
PUBLICERAD:

Nioh 2

PS4
Team Ninja
Åldersmärkning: 18

From Software visste garanterat inte vad de startade när de gjorde Demon’s Souls och Dark Souls för mer än tio år sedan. Sedan dess har en subgenre av väldigt utmanande actionrollspel frodats för glatta livet i spelvärlden. Mestadels till spelarnas stora nöje, för det har lett till en satans massa bra spel. En av utvecklarna som inspirerats av Dark Souls-spelen är Team Ninja, som rönte hyfsade framgångar med Nioh. Det var ett svårt och komplext actionspel som levde mycket på sin atmosfär och sättet det använde japansk mytologi i världsbygget.

Nu är uppföljaren här, och den heter tyvärr inte Tioh. Vad vi får i Nioh 2 är mer av samma, med några nyheter – som möjligheten att förvandlas till en demon redan från början i spelet. Tyvärr känns det också som om Team Ninja fått slut på idéer, för även om det fortfarande är ett välgjort spel så finns det inte så mycket som motiverar mig att kämpa vidare i den konstanta motvind som är spelets uppskruvade svårighetsgrad. Spelet känns ofta onödigt billigt, och blir svårt mest för att även de klenare fienderna tål så mycket, medan du inte tål något alls. Det blir väldigt tradigt att nöta sig igenom samma grupp fiender igen och igen när du dör. Detta var sant även i Dark Souls, men här tas det emellanåt några steg för långt.

Nioh 2 är fortfarande värt att kolla upp för fans av genren, men förvänta er inget nytt under solen. Och kom beväpnade till tänderna med en ängels tålamod.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.