Hoppa till huvudinnehållet

OK Värmland bygger ny biogasmack på Lorensberg

Publicerad:
Sin femte station för tankning av biogas vill OK Värmland bygga vid macken på Lorensberg, berättar vd:n Stefan Särnehed.
Sin femte station för tankning av biogas vill OK Värmland bygga vid macken på Lorensberg, berättar vd:n Stefan Särnehed. Foto: Jonny Ohlsson

OK Värmland vill anlägga en biogasstation vid sin bensinstation på Höjdgatan på Lorensberg.

– Vi har ansökt om bygglov och tanken är att den ska stå klar före sommaren. Det blir vår femte biogasstation i Värmland.

Det berättar OK Värmlands vd Stefan Särnehed.

Redan 2009 stod bolagets första biogastankställe färdigt vid deras mack på Våxnäs och nu är det alltså dags för den andra i Karlstad. Sedan dess har man öppnat biogasstationer i Arvika, Säffle och Torsby.

– Det finns ett behov av ytterligare ett tankställe i Karlstad. Efterfrågan på biogas är svagt uppåtgående.

– Och precis som på Våxnäs kommer vi att samarbeta med AGA som står för leveranserna från gasanläggningen i Karlskoga. Men det behöver komma till fler tillverkningsenheter i Värmland och ett par är på gång, säger Stefan Särnehed.

Klar före midsommar

Ungefär 2 miljoner kostar satsningen.

– Tanken är att den ska stå klar före midsommar. För ett par veckor sedan började vi även sälja HVO som är syntetisk diesel som är helt fossilfri och därmed bättre för miljön på macken på Lorensberg. Den har inte funnits i Karlstad tidigare.

OK Värmlands bygge på Våxnäs av en helt drivmedelsanläggning som också innehåller en restaurang som ska ingå snabbmatkedjan Chopchop fortskrider också.

– Planen är att öppna till midsommar och just nu pågår rekryteringen av tiotalet nya anställda till anläggningen som ska ha dygnet runt-öppet.

Bensinpriset är det lägsta på mycket länge. Vad tror du händer med det?

– Jag hoppas att det vänder uppåt. Men det är helt avhängigt av att Ryssland och Opec kommer överens om minskad produktion. Ingen av dem mår bra av dagens låga pris, säger Stefan Särnehed.

Artikeltaggar

LorensbergNäringslivOK VärmlandStefan SärnehedTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.