Misstänkt coronasmittade får akut tandvård i Molkom

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Foto: Martina Holmberg / TT

Folktandvården kommer från och med i dag, torsdag, att ta emot patienter med luftvägssymtom och akuta tandproblem i sina lokaler i Molkom.

Här kommer det varje att finnas ett team med tandläkare och tandsköterska som kan ge akut tandvårdsbehandling till patienter som, av smittskäl, inte kan besöka sin vanliga klinik.

– Vi gör detta för att kunna hjälpa patienter med akuta luftvägsbesvär och som har behov av akut tandvård. Vi måste fortsätta erbjuda en trygg vård och på ett säkert sätt skilja patienter med och utan luftvägssymtom, så att vi inte bidrar till smittspridning i vår verksamhet. Därför skapar vi, precis som i övriga hälso- och sjukvården, möjlighet att ta emot patienter i skilda mottagningar, säger tandvårdschef Marie Eriksson i ett pressmeddelande.

Patienter med behov av vård ska höra av sig till sin ordinarie tandklinik som ser till att patienten blir kontaktad av akutteamet i Molkom.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.