Hoppa till huvudinnehållet

Maja Rung blir genomgoda Kullagulla

Publicerad:
Maja Rung spelar huvudrollen när Kulla-Gulla gör debut på stora scenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm senare i år. Pressbild.
Maja Rung spelar huvudrollen när Kulla-Gulla gör debut på stora scenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm senare i år. Pressbild. Foto: Kulturhuset Stadsteatern

Karlstadsbördiga Maja Rung spelar huvudrollen, när Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm uppmärksammar att det i år är 75 år sedan första boken om Kulla-Gulla gavs ut.

Martha Sandwall Bergström skrev en lång rad böcker om Kulla-Gulla och nu ska Stadsteatern sätta upp en pjäs om den folkkära figuren.

Maja Rung: "Hårt arbete kan göra det omöjliga möjligt"

Maja Rung ska spela huvudrollen, Maria Sid står för regin och Åsa Lindholm ansvarar för dramatiseringen.

"Kulla-Gulla har alltid för mig varit en stark förebild, en Torpar-Pippi, som hon ju också kallas. Hon är nästan provocerande god. Just det finner jag mycket intressant nu när hon och hennes klasskamp ska bli pjäs hos oss. Hur kan godhet vara provocerande?", säger Maria Sid i ett pressmeddelande.

Pjäsen har urpremiär den 4 december.

Mer Kulla-Gulla-relaterat: Den 15 april ges de tre första böckerna om Kulla-Gulla ut i nyutgåva för att fira jubileet.

Artikeltaggar

LitteraturMaja RungNöje/KulturStockholmTeater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.