Låpsley - Större självförtroende

Skivor
PUBLICERAD:

Efter ett uppehåll på nästan fyra år är Låpsley tillbaka med ett mognare sound. De lågmälda kompositionerna finns kvar, men det ligger nytt självförtroende i musiken.

Enligt Låpsley själv har självförtroendet stärkts genom att klara av övre tonåren och växa upp. Hon växlar sömlöst mellan svala rytmer med touch av karibien och afrobeat, och texterna väver in politik och klimat på ett självklart sätt.

I titelspåret Through Water finns till exempel ett tal om vatten och klimat samplat. Vatten, och förändring som sker i och genom vatten, är ett genomgående tema. Womxn är ett slags brev från en vuxen kvinna till en ung tjej om hur svårnavigerad världen är.

Hela albumet känns genomtänkt utan att för den skull bli tråkigt, och i det stora hela är det här ett riktigt starkt andra album.

Bästa låt: Womxn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.