Hoppa till huvudinnehållet

Krögare kom undan med varning

Publicerad:
Polisen har flera gånger tvingats rycka ut efter bråk på restaurangen i centrala Karlstad som nu får en varning för brott alkohollagen. Arkivbild.
Polisen har flera gånger tvingats rycka ut efter bråk på restaurangen i centrala Karlstad som nu får en varning för brott alkohollagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En krog i Karlstads centrum har fått en varning för många och allvarliga överträdelser av alkohollagen.

I första hand ska den som bryter mot bestämmelserna som reglerar försäljningen av alkohol på krogar och restauranger tilldelas en varning.

Det kan vara förklaringen till att krögaren, som för en tid sedan tog över restaurangen, tills vidare får behålla sitt serveringstillstånd.

Överträdelser

– Om det sker fler överträdelser av alkohollagen, eller förekommer annan misskötsamhet, ska ett återtagande av serveringstillståndet övervägas, heter det i arbetsmarknads- och socialnämndens beslut att ge ägaren en varning.

Anledningarna är flera.

Dels för att kommunen inte fått dokument man begärt att få i samband med ett ägarskifte.

Unga publik

Men framför allt på grund av information man fått från polisen som tvingats göra flera insatser på krogen. På restaurangen där det serveras starköl till "mycket lågt konsumentpris" på ett ställe som "sticker ut med sin unga publik".

Polisen rapporterar om fylla, stök och bråk, både inne och utanför restaurangen som inte haft ordningsvakter och haft öppet längre än tillåtet.

Det berättas om rejält överserverade gäster, om folk som suttit och sovit, om bord och stolar som stått huller om buller.

Allt allvarliga brister mot lagstiftningens krav på ansvarsfull servering av alkohol.

Artikeltaggar

KarlstadKrogarNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.