• idag
  2 apr
  • Vind
   9 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Childish Gambino - Suverän funk och enerverande experiment

Skivor
PUBLICERAD:

Childish Gambino

3.15.20
(RCA)

Det är svårt att inte tycka om Childish Gambino, eller Donald Glover som han heter. Han är en skicklig komiker och skådis, och en rappare med ambition och saker att säga om både det ena och det andra.

Nya albumet följer upp världshiten This is america, och det märks att Glover känt viss press att verkligen prestera. På gott och ont, för även om 3.15.20 är genomarbetad och genomtänkt, så är den också ojämn och något kylig ibland. Suveräna funkspår som 12.38 (de flesta låttitlarna är helt enkelt tidkoder) samsas med djupt tröttsamma experiment som 32.22, som kan vara årets mest enerverande låtjävel.

Childish Gambinos nya album är mer bra än jobbigt, och mer innerligt än kallt beräknande. Men det är svårt att skaka av sig känslan av att den ambitiöse artisten snubblar lite över sina egna orimliga krav på sig själv.

Bästa låt: 12.38

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.