• idag
  3 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

By lightning - En värmländsk rock’n’roll-maskin

Skivor
PUBLICERAD:

By lightning

Streetlights
(By lightning)

Arvikas By lightning har lyckats flyga under min radar sedan starten för fem år sedan. Lite av en väl bevarad hemlighet som måste höras oftare och högre nu när debutalbumet släpps digitalt. Så här ska samtidsförankrad retrorock låta och det är omöjligt att inte smittas av Streetlights energifulla innehåll.

Kvartetten har funnit en utsökt balans mellan lagdelarna där inget instrument överskuggar de andra. Dessutom – sättet de väver in Emil Solberg Wachenfeldts klaviaturlir är ett genidrag. Vem gillar inte sjuttiotalsrockigt drag under galoscherna medelst orgel, killarna kan sin musikhistoria. Sen har vi Alex Haglunds utsökta sånginsats som likt olja smörjer albumets motorik. Mot slutet dippar energin något, men det tycks killarna ha full koll på och med avslutande Drifting into the night är ordning återställd och tillsammans susar vi vidare mot ännu obesökta destinationer.

Tänk att det skapas så här kompetent rock ute i de värmländska skogarna.

Bästa låt: Hypocrite

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.