Hoppa till huvudinnehållet

Ännu har ingen köpt tullhuset i Hån

Publicerad:
Tullhuset i Hån står fortfarande utan köpare. Priset ligger på 3 miljoner kronor.
Tullhuset i Hån står fortfarande utan köpare. Priset ligger på 3 miljoner kronor. Foto: Christer Wik/NWT Arkiv

I sommar byter tullen i Hån arbetslokaler och säljer de gamla. Det finns intressenter för dessa, men ännu ingen köpare.

Samtidigt minskar antalet potentiella köpare, till framför allt fritidshus, när norrmän måste stanna hemma.

Det var i december som NWT berättade att den nuvarande tullstationen i Hån ligger ute till försäljning. Det handlar om en modulbyggnad på cirka 600 kvadrat och fyra plan intill gamla E18, mellan Töcksfors och den norska gränsen. Utanför finns drygt 9 500 kvadratmeter mark, främst asfalterad sådan.

– Vi har fått en del förfrågningar och det finns några intressenter, främst företag från bygden, men ingenting är klart, säger Gert Andersson, mäklare på Svensk fastighetsförmedling i Årjäng.

Antalet intressenter ligger i linje med vad man hade förväntat sig för det "speciella objektet", som Gert Andersson kallar det. Han tror att det är mest företagare som kommer visa intresse.

– Det går att bygga om och ändra om det till något annat utan större problem tror jag, men det blir stora kostnader därför har vi inte så högt pris från början.

Avbokade visningar

Priset är satt till 3 miljoner kronor och förhoppningen är att det ska vara sålt innan sommaren.

– Men det är inget man kan garantera. Ägarna är inte i behov att sälja så det är inte brått så.

Även mäklare, främst i gränsområdet, drabbas av stängda gränser till följd av coronaviruset och att norrmännen inte kan åka till Sverige på samma sätt.

– Det har varit en del avbokningar på planerade visningar och dessutom har kursen ändrat sig 15 procent de senaste veckorna. Det är inte positivt, säger Gert Andersson som tror att det främst kommer att drabba fritidshusmarknaden.

"Allmänt ovisst"

– Det kommer att märkas på försäljningen och jag tror att det även blir en avvaktande inställning från svenskar.

Det är framförallt säljare som drabbas då det inte är ett bra tillfälle att publicera nya objekt för tillfället.

– Så man får vänta lite eftersom det är allmänt ovisst. Här blir det extra påtagligt i och med norrmännen. Jag pratade nyss med vår systerbutik i Karlstad, de hade inte märkt något än.

Artikeltaggar

FastigheterHånNyheterSvensk fastighetsförmedlingTöcksfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.