Hoppa till huvudinnehållet

Vikens High Yield mot högre höjder

Publicerad:
Vikens High Yield går mot en intressant säsong.
Vikens High Yield går mot en intressant säsong. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Robert Bergh vann som tränare på båda banorna när Solvalla och Åby delade på V86-omgången.

Han vann själv med Vikens High Yield och Mellby Drake på Åby.

– Jag bara myser när jag kör den här hästen, berättade Bergh om den förstnämnde.

Vikens High Yield har alltid visat en hög kapacitet och nu när han har flyttats till Robert Bergh känns det som att han kan bli precis hur bra som helst. Han var med i ett sprinterlopp på Åby och efter att han kommit till ledningen i ett tidigt skede blev det en uppvisningsseger på tiden 11,0.

– Jag är mycket nöjd med Vikens High Yield. Han tar träningen på rätt sätt och gör det bra i loppen. Jag bara sitter och myser när jag kör den här hästen, berättade Robert Bergh.

Hård slutstrid

Han vann sedan ytterligare ett sprinterlopp tillsammans med Mellby Drake. Efter en enormt snabb öppning mellan Test Drive och Xlnt Chili Tripel kunde Bergh köra till spets varvet från mål och Mellby Drake vann knappt före Speedy Face och Master Crowe i en stenhård slutduell.

De vinsterna var på Åby och på Solvalla såg Dwight Pieters till att det blev en stalltrippel på V86 genom att vinna med Ivory di Quattro.

Men snabbast den här kvällen var Åke Lindbloms Chapuy som årsdebuterade i V86-8. Han fullkomligt blåste till ledningen från spår fyra bakom startbilen och vann överlägset på tiden 10,9/1 640 meter.

Åke Lindblom har presenterat många hästar i ett toppskick under året och Chapuy kommer inte bli lätt att besegra över kort distans från ett öppet spår framöver då han är väldigt startsnabb.

Souzy trea

I V86-2 kom favoriten Super Sarah till ledningen efter 500 meter men det hjälpte inte. På sin utsida fick hon nämligen Cobbys Nama som svarade för en svettig prestation när hon fullkomligt malde ner favoriten till slut.

Här blev det en tredjeplats för Anna Björlin-tränade Souzy, som avslutade fint från tredje par utvändigt tillsammans med Niclas Benzon.

I V86-1 blev det en andraplats för Björn Goop-tränade Mister Donald tillsammans med Carl Johan Jepson bakom skrällen Alpha K.

Björn var själv på Solvalla och vann det första loppet från spets med Mellby Happy och det blev även en andraplats med Frodo S.

Artikeltaggar

ÅbyAnna BjörlinBjörn GoopCarl Johan JepsonNiclas BenzonRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.