Hoppa till huvudinnehållet

Tvist med markägare stänger återvinning

Publicerad:
På grund av en tvist  med markägaren stängs nu återvinningsstationen på Forsleden i Deje.
På grund av en tvist med markägaren stängs nu återvinningsstationen på Forsleden i Deje. Foto: Maria Andersson

Återvinningsstationen på Forsleden i Deje stängs. På grund av en tvist med markägaren

– För att vi inte kan uppfylla markägarens önskemål.

Skriver FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen i ett pressmeddelande som förklaring till varför man nu stänger stationen på Forsleden senast till den 1 april.

På FTI:s 5 000 återvinningsstationer runt om i landet kan man fritt lämna tidningar, pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar till återvinning.

När stationen på Forsleden stängs hänvisar företaget istället till stationen i Deje centrum. Man lovar också att anpassa såväl tömning som städning vd återvinningsstationen till den nya situationen.

– Den private markägaren vill ha 15 000 i årlig markhyra, betydligt mer än vad vi kan erbjuda, säger Mia Steinbach, regionchef på FTI.

Enligt obekräftade uppgifter vill markägaren – som NWT inte lyckats nå – stänga infarten till stationen för att bli av med oönskad trafik som inte haft några ärenden till återvinningen.

Artikeltaggar

ÅtervinningDejeNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.