Hoppa till huvudinnehållet

Nya chefer i Thons shoppingcenter

Publicerad:
Det har varit chefsbyte under tidig vår i de två stora köpcentrumen vid gränsen.
Det har varit chefsbyte under tidig vår i de två stora köpcentrumen vid gränsen. Foto: Lisa Olaison/NWT Arkiv

De två stora shoppingcentren intill gränsen har båda fått nya centrumchefer.

En har bytt ort medan den andre lämnat storstan och återvänt hemåt.

Såväl Töcksfors som Charlottenbergs shoppingcenter tillhör Thon-gruppen och har under våren fått nya chefer.

Lars Erik Erøy meddelande i december att han lämnar sin tjänst i Töcksfors. Ny på stolen där är Madeleine Ward, som närmast kommer från samma tjänst i Charlottenberg. Efter drygt 3,5 år styr hon kosan lite söderut.

– Vi hade många spännande projekt i Charlottenberg, bland annat målet att ha 3 miljarder i omsättning och alla branscher i plus under 2019 och det nådde vi, så det var skönt att sluta vid en sån topp.

Madeleine Ward har bytt Charlottenberg mot Töcksfors.
Madeleine Ward har bytt Charlottenberg mot Töcksfors. Foto: Privat

Varför valde du att byta arbetsplats?

– Utmaningen, helt klart. Det finns en stor potential här med läget intill E18. Sedan har vi många fastigheter och lägenheter vilket är en ny och spännande bransch för mig. Det är en go kombination och jag tror att Töcksfors kan bli större.

En av anledningarna till att man kan öka är att man har den kortaste vägen till Oslo av länets shoppingcenter.

– Vi har påbörjat digitala kampanjer för att nå fler Oslokunder, för det är alldeles för då av dem som föredrar Töcksfors. Sedan ska vi få de lojala kunderna att handla oftare, för generellt sett är det höga snittköp från de norska kunderna som kommer till oss, pengarna sitter lösare, säger Madeleine Ward.

Inte helt ny i huset

Hennes efterträdare i Charlottenberg heter Claes Sjöholm. Han växte upp i Värmland, men har de senaste åren jobbat i Stockholm.

Claes Sjöholm har lämnat Stockholm till förmån för jobb i Charlottenberg.
Claes Sjöholm har lämnat Stockholm till förmån för jobb i Charlottenberg. Foto: Stefan Tell

– Bland annat har jag arbetat som marknadschef på Olav Thon-gruppens svenska kontor, men nu blev jag och familjen hemvändare. Vilket passar bra när vårt äldsta barn ska börja förskoleklass i höst, säger han och tillägger att man också letar efter drömhuset.

Claes Sjöholm är inte helt ny i lokalerna, då han inledde sin karriär för Olav Thon-gruppen som marknadschef i Charlottenberg.

Varför hoppade du på det här jobbet?

– Möjligheten dök upp och efter noggrant övervägande om vi skulle rota oss djupare i storstan eller vända hemåt så blev det de sistnämnda. Jag känner de fantastiska medarbetarna i teamet och många hyresgäster på centrumet vilket är en stor fördel.

– Gränshandel är lite speciellt att jobba med så att ha bakgrund inom det hjälper så klart också till. Det i kombination med att ha arbetat strategiskt med flera köpcentrum de senaste åren tror jag är en bra ryggsäck att ha med sig.

Artikeltaggar

Årjängs kommunCharlottenbergCharlottenbergs shoppingcenterClaes SjöholmEda kommunEkonomiGränshandelHandelMadeleine WardNyheterOlav ThonTöcksforsTöcksfors shoppingcenter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.