Hoppa till huvudinnehållet

Coronaviruset: Extra fullmäktige om möten på distans

Publicerad:
Ett extra kommunfullmäktige i Torsby 6 april ska besluta om möten på distans, på grund av coronaläget.
Ett extra kommunfullmäktige i Torsby 6 april ska besluta om möten på distans, på grund av coronaläget. Foto: Ulf Berglund/TT

Nämnder och styrelser behöver ha möjlighet till möten på distans med anledning av coronaviruset. Därför kommer Torsby kommun att hålla ett extra kommunfullmäktige 6 april, då kommunallagen kräver ett sådant beslut.

Enligt kommunallagen ska fullmäktige ta beslut om i vilken utsträckning ledamöter får delta på distans i nämnder och styrelser. En förutsättning är att ljud- och bildöverföring sker på ett sådant sätt att samtliga deltagare kan se och höra varandra.

Det skriver Torsby kommun på den sida som särskilt upprättats på grund av det nya coronaviruset, covid-19.

Det är kommunfullmäktiges presidium som tagit beslutet om ett extrainsatt kommunfullmäktige. Några andra punkter finns på dagordningen. Vidare flyttas ordinarie fullmäktige fram en månad, till den 25 maj.

Artikeltaggar

CoronavirusetFullmäktigeKommunallagenNyheterPolitikTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.