Hoppa till huvudinnehållet

Markus Svensson: "Slut i FBK - hade två roliga år här"

Publicerad:
Efter två år i Karlstad och Färjestad bär det av mot nya äventyr för målvaktsstjärnan Markus Svensson. Men han avfärdar att något skulle vara klart med Oskarshamn.
Efter två år i Karlstad och Färjestad bär det av mot nya äventyr för målvaktsstjärnan Markus Svensson. Men han avfärdar att något skulle vara klart med Oskarshamn. Foto: Tommy Pedersen/TT

Nu är det definitivt.

– Det blir ingen fortsättning i Färjestad för mig. Jag hade ett snack med Peter Jakobsson förra veckan. Jag är tacksam för två roliga år här. Synd bara att jag inte fick chansen att revanschera mig för en mindre bra höst och genom att göra ett riktigt bra slutspel, säger Markus Svensson.

FBK-målvakten avfärdar dock bestämt uppgifterna om att han skulle vara klar för Oskarshamn.

Enligt uppgifter ersätts han i FBK av norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland.

Sympatiske Markus är inte förvånad över att det inte blev en fortsättning i FBK.

– Nej, när det dröjde så här långe utan att jag hörde något så förstod jag. Jag har utgående kontrakt och vet hur det funkar.

Den dubble guldmålvakten från tiden i Skellefteå fyller 36 i juli.

– Blir spännande att se vad som händer nu. Jag har inte pratat så mycket med min agent om hockeyn utan mer om vad som händer i samhället just nu. Idrotten är trots allt en väldigt liten del av det. Men jag vill fortsätta spela hockey så länge det funkar och är kul. Jag kan tänka mig att hålla på tills jag är 40, säger Markus.

Var revanschsugen

Uppgifterna om Oskarshamn hade han inte hört talas om.

– Å andra sidan läser jag inte så mycket.

Hur upplever du din säsong?

– Mina resultat var inte riktigt där jag vill vara. Hösten kunde ha varit vassare men sedan kändes det bättre och jag krigade på bra. Därför var det extra tufft att det inte blev något slutspel. Ett bra slutspel hade gjort skillnad för mig. När det gäller hela laget tycker jag att vi gjorde det bra. Trist att allt tog slut så snabbt. Vi var ju inställda på att spela slutspel. Det tog sin tid att landa i det men självklart var beslutet att avsluta säsongen det enda rätta.

Vilka alternativ funderar du över nu?

– Eftersom det råder värvningsstopp är det inte så mycket att fundera över. Jag förstår varför det blev så och faktiskt är det lite skönt att kunna ägna sig helt åt familjen ett tag nu och inte fundera så mycket på det här.

Det grämer Markus att han inte fick en möjlighet att vinna ett tredje SM-guld.

Heltid med familjen

– Det hade jag hoppats på. Vi var nära ifjol och hade en riktigt bra chans i år. Trist såklart,

Istället för att spela hockey kan Markus nu ägna sig på heltid åt sambon Moa och lilla dottern.

– Jag är ju borta mycket under vintern så det känns förstås bra att kunna ta igen det nu.

Hur lever ni i dessa coronatider?

– Med en liten ettåring är man förstås extra försiktig. Vi lever ganska isolerat och är ute i skogen varje dag. Ja, och så följer vi naturligtvis de direktiv som ges.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMarkus SvenssonPeter Jakobsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.