Skickade ut ett beslut – utan korrekt taget beslut

Publicerad:
Vem som ska driva verksamheterna Kvarnåsen och Solgården sades vara klart, men nu ska man se om beslutet är taget på rätt sätt. Foto: Helena Ingman

Beslutet om vem som ska driva Årjängs äldreboenden kablades ut för tidigt.

Nu ska man ta en ny titt på beslutsordningen i ärendet.

I torsdags skickade Årjängs kommun ut ett pressmeddelande om att man hade gjort klart med en ny entreprenör för driften av verksamheterna Kvarnåsen och Solgården.

Men helt klart vem som får tilldelningsbeslutet är det inte.

– Efter att KD har ställt sig frågande till hur beslutet hade tagits, ska vi gå igenom allt på måndag och se hur besluten har lytt, säger Rolf Emanuelsson (C), som är ordförande i stöd- och omsorgsnämnden.

Klart: De ska driva Årjängs äldreboenden

Det man ska ta reda på är vem som ska ta det formella beslutet i frågan.

– I övrigt finns inga oklarheter, utan det lär vara samma bolag som får tilldelningsbeslutet. Vi ska säkerställa att all formalia är taget på rätt sätt.

Beslutet ska nu gås igenom med jurist och man ska titta vad kommunallagen säger.

Har det här skadat upphandlingen på något sätt?

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer att kontakta den vi skickat tilldelningsbeslutet till på måndag och förklara att det framkommit att det kan finnas vissa oklarheter i beslutstagandet, säger Rolf Emanuelsson.

– Så vi återtar tilldelningsbeslutet under tiden vi funderar på beslutsvägen. Så det ska inte ha någon betydelse utan är mest en formalitet.

Oppositionsrådet Jonas Ås (KD) säger att ett slutgiltigt beslut ska tas i stöd- och omsorgsnämndens arbetsutskott och tillägger att det inte finns någon som vunnit upphandlingen.

– Det finns sekretess och principer som vi måste följa tills mötet har genomförts och protokollet är justerat.

Artikeltaggar

ÄldreboendeÅrjängs kommunNyheterPolitikSärskilt boende

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare