Karlstadstjej i "Paradise hotel": "Jag gömmer aldrig mina känslor"

Publicerad:
Till vardags arbetar Sofia Navas inom äldrevården, nu gör hon entré i singelsåpan "Paradise hotel". Foto: Pressbild

På måndagskvällen gör Karlstadstjejen Sofia Navas entré i såpan "Paradise hotel".

– Nu är det dags för mig! utbrister Sofia Navas glatt när NWT når henne inför inhoppet.

Tidigare har bland andra Tilde Fröling och Alexander Schulman varit programledare för datingsåpan som visats i både TV4 och TV3. Nu är en ny säsong i gång och i vanlig ordning är det ett knippe singlar som skapar intriger på ett hotell i Mexiko.

– Jag är 31 och född i Åmål och bor i Karlstad. Till vardags jobbar jag inom äldreomsorgen och så undervisar jag i poledance, fortsätter Sofia Navas.

Intresset för poledance har varit med henne länge. Hon har sysslat med det sedan flera år och även tävlat. Något som under fjolåret gav henne ett SM-guld.

– Jag har tidigare livnärt mig på heltid med poledance. Träningsmässigt skulle jag likna det vid en blandning mellan akrobatik, dans och gymnastik.

Vistelsen i Mexiko beskriver Sofia som ett äventyr.
Vistelsen i Mexiko beskriver Sofia som ett äventyr.

"Den galna i gänget"

Hennes väg till hotellet i Mexiko och singeljakten har varit krokig. Det började med att hon sökte till en helt annan såpa, kom med men tackade nej.

– Mina vänner har alltid tyckt att jag som person skulle passa i dokusåpor. Jag är den spontana, den galna i gänget. Jag säger vad jag tycker och har ett temperament, men är också väldigt optimistisk. Jag döljer aldrig humöret jag är på, jag gömmer aldrig mina känslor.

Det var i somras som hon sökte till det andra datingprogrammet. När hon blev antagen väcktes hennes nyfikenhet kring tv-formatet.

– Först sökte jag mest på skämt. Men så insåg jag att va fan, jag lyckades ju komma med! Då blev jag sugen på att söka igen och då till "Paradise hotel".

Mersmak

Det var prispengarna, utlandsresan och äventyret som lockade. Inspelningarna gjordes under hösten och Sofia Navas är nöjd med sin insats även om hon såklart inte för avslöja det minsta om hur det gick för henne.

– Jag är en tävlingsmänniska! Spelet i sig under vistelsen var väldigt intressant. Det finns ingenting jag ångrar med min medverkan. Det var en upplevelse att träffa nya människor och hela grejer gav mig erfarenheter för livet. Dessutom var det intressant att se hur en tv-produktion går till.

Arbetet bakom kameran har väckt hennes intresse.

– Jag fick mersmak för tv. Både att göra och jobba med. Nu återstår det att se hur jag framställs i tv och vilka reaktionerna blir. Jag blev filmad tjugofyrasju, men ett dygn klipps till 40 minuter tv där vi alla ska synas. Vi slåss om tv-tiden!

Hon berättar om kontrakt som skrivits på som ger produktionen fria tyglar att använda det inspelade materialet hur de vill.

– Det hör till grejen, jag får se hur det blir. Jag känner inget negativt kring min medverkan i dag. Det blir spännande att se!

"Paradise hotel" visas i Viaplay, Viafree och TV3.

Artikeltaggar

Alex SchulmanÅmålKarlstadMexicoNöje/KulturParadise hotelTV3TV4Viafree

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare