Få svenskar kvar på Kanarieöarna

Publicerad:
Tui räknar med att transportera hem sina sista kunder innan de spanska hotellen stänger. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 26 mars stänger samtliga hotell i Spanien och resebolagen har haft bråda dagar. Ving och Apollo har lyckats transportera hem samtliga sina resenärer medan Tui har 15 kunder kvar på Kanarieöarna.

Hotell och turistanläggningar i hela Spanien, inklusive på svenskfavoriten Kanarieöarna, bommar från den 26 mars igen för att minska smittspridningen.

De svenska researrangörerna har haft fullt upp med att få hem sina kunder innan stängningen träder i kraft.

– Vi har tagit hem alla våra, de sista åkte hem från Gran Canaria i går. Vi har jobbat intensivt hela veckan med att få hem våra resenärer både från Spanien och andra destinationer, säger Charlotte Hallenkreutz, presskommunikatör på Ving.

Även Apollo har lyckats transporterat hem sina kunder.

– Vi har under veckan lyckats få hem våra paketresegäster från både Spanien och Kanarieöarna. Det sista planet gick i går kväll från Las Palmas till Stockholm, säger marknadschefen Annica Smith.

15 svenskar kvar

TUI har emellertid fortfarande kvar ett fåtal resenärer i landet.

– I nuläget har vi 15 kunder kvar på Kanarieöarna varav elva på Gran Canaria och fyra på Lanzarote. Vi jobbar för fullt för att få hem dem så snart som möjligt, säger Eric Carlsson på Tuis pressjour.

TT: Kommer ni att få hem dem innan hotellen stänger den 26 mars?

-Ja, det tror vi absolut.

Tomma flygplan

De tre researrangörerna har sedan utrikesdepartementet tidigare i mars avrådde från alla icke nödvändiga utlandsresor ställt in samtliga inbokade resor fram till den 14 april. Men under den senaste veckan har planen ändå lämnat Sverige enligt schemat, men utan passagerare.

– Det vi har gjort nu när UD avrått från alla typer av resor är att vi flugit våra avgångar som planerat, men flugit ut tomt från Sverige. Planen behövde ändå gå för att få hem kunderna, säger Eric Carlsson på Tui.

Ivar Andersen/TT

Artikeltaggar

CoronavirusetNyheterTUIVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare