Countrystjärnan död – somnade in i hemmet

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Kenny Rogers har dött. Han blev 81 år gammal. Arkivbild.
Foto: Donn Jones/AP/TT
Countryartisten Kenny Rogers är död.

Kenny Rogers, som 2013 valdes in i Country Music Hall of Fame, inledde sin karriär på 1950-talet, men fick sitt genombrott på 1970-talet och blev en internationell superstjärna ett årtionde senare med låtar som "Lucille" och "Lady", och duetten "Islands in the stream" med Dolly Parton.

2016 gav han sig ut på en lång avskedsturné i USA och Europa, som avslutades med en sista konsert i Nashville året efter. Avskedskonserten gästades av Dolly Parton.

"Det blir en känslosam upplevelse för oss att stå på scen för sista gången tillsammans. Samtidigt som jag avslutar det här kapitlet i min karriär kommer det bli ett oförglömligt sätt att fira med mina talangfulla vänner. Kvällen skulle inte vara densamma utan Dolly Parton", sade Rogers inför avskedskonserten.

Kenny Rogers familj säger i ett uttalande att en mindre, privat avskedsceremoni kommer att anordnas, med anledning av rådande läge med coronaviruset, men att en publik tillställning för vänner och fans sannolikt kommer ordnas längre fram.

Kenny Rogers blev 81 år gammal.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.