Kommentar: "Ransäter är alltid sommarens höjdpunkt"

Musik
PUBLICERAD:
För Mattias Pérez väntar en tom och annorlunda sommar.
Foto: Carl Edlom
Under torsdagen beslöt ledningen för Ransäterstämman att ställa in årets festligheter. Här en kommentar från folkmusikern, låtskrivaren och musikläraren Mattias Pérez.

– Det blir första sommaren utan Ransäterstämman sen jag flyttade till Värmland för 20 år sedan.

Ransäter är alltid sommarens höjdpunkt och eftersom den ligger tidigt i juni och inleder sommarens festivaler så passar många musiker på att släppa sina nya skivor där och sparka igång sommarsäsongen tillsammans. Man har som folkmusiker längtat hela vintern till Ransäterstämman för att träffa sina vänner och kollegor och sett fram mot konserterna, danskvällarna och de sena nätterna med buskspel och fest.

Det kommer bli en tom och annorlunda sommar utan Ransäterstämman och utan alla andra konserter som jag hade inbokade i Sverige, Norge och Danmark. Och samtidigt förstår vi ju alla stundens allvar och vill det bästa för samhället och de som kan drabbas värst utav pandemin. Att sammankomsterna kring musiken får pausa är jätte tråkigt men också fullt förståeligt och nödvändigt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.