• idag
  6 juli
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Doom - En mäktig och yvig actiondans

Spel
PUBLICERAD:

Doom Eternal

Windows/Xbox One/PS4
Id Software
Åldersmärkning: 18

Även om du är helt ointresserad av spel är chansen stor att du hört talas om i alla fall några av de största jättarna. Den där psykopatiske rörmokaren Mario, till exempel, som tillbringar dagarna med att stampa ihjäl djur. Eller det mer välartade Doom, där du med stor iver bekämpar ondskans armé.

Skämt åsido, Doom blåste bort allt motstånd när spelet släpptes 1993 – och orsakade panik i många hem och skola-föreningar med sitt blod och alla ockulta referenser. Men framför allt annat var det ett grymt actionspel. Sedan dess har Doom etablerat sig som en institution. Det är svårt att leva upp till ett sådant rykte, men Id Software lyckas över förväntan med Doom Eternal.

Det här är ett fullständigt kompromisslöst actionspel där du måste slita hårt för överlevnad. Du har alla verktyg för att göra slarvsylta av demonarmén, men du måste använda dem på rätt sätt och vid rätt tillfällen. Fienderna är inte bara hot, de är också potentiell påfyllnad av resurser – både liv, pansar och ammunition. Detta skapar ett väldigt speciellt flyt i de extremt snabb och ofta riktigt utmanande striderna. En blodig, yvig våldsdans som bitvis tar andan ur mig – på ett bra sätt. Doom Eternal är ett mäktigt actionepos.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.