Länsförsäkringar får pris för bra kommunikation

Publicerad:
Vinnarna tillsammans med juryns ordförande. Från vänster Louise Eriksson, Tommy Ernerudh, Louise Hellstadius, Anders Thorén (jury) och Therese Håkansson.

Länsförsäkringar Värmland får Kommunikatörspriset 2020.

– Jättekul för både företaget och kommunikationsavdelningen, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef på Länsförsäkringar Värmland.

Juryn menar att företaget presterat en imponerande helhet där kommunikationsavdelningen gång efter gång levererat tydliga resultat som stärkt både kundnöjdhet och den interna stoltheten. Priset delas ut av Kommunikatörsnätverket i Värmland.

– I en tid när fungerande kommunikation är viktigare än någonsin känns det extra angeläget att uppmärksamma goda förebilder. Länsförsäkringar Värmland visar att det lönar sig att investera i kommunikation, och att väl planerad och genomförd kommunikation är en konkurrensfördel, säger Anders Thorén, juryns ordförande i ett pressmeddelande.

– Det är svåra tider för många just nu, men självklart är vi både glada och stolta över det här priset. Det görs fantastiskt mycket bra kommunikation i Värmland och att då vinna det här fina priset känns fantastiskt. Jättekul för både företaget och kommunikationsavdelningen, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef på Länsförsäkringar Värmland i pressmeddelandet.

Framgångsrikt år

2019 var ett ovanligt framgångsrikt år för kommunikationsavdelningen på Länsförsäkringar Värmland som överträffade sina kommunikationsmål på område efter område. Det handlade bland annat om en lyckad återbäringskampanj som resulterade i att man kunde dela ut 60 miljoner kronor till rekordmånga kunder, och en hållbarhetskampanj där man satte mottagarna och hur de kan bidra i centrum.

Arbetet imponerade stort på juryn som utsåg Länsförsäkringar Värmland till vinnare av Kommunikatörspriset 2020. Övriga finalister i år var SBAB och Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Juryn bestod av Anders Thorén (Löfbergs), Erika Hellekant-Rowe (Karlstads universitet), Jonatan Björck (Ellevio), Karin Hovdebo (Länsstyrelsen Värmland) och Anna Lindbäck (MSB), och så här motiverade de sitt val:

"Länsförsäkringar Värmland har med stor målmedvetet och uthållighet kopplat ett helhetsgrepp på sin kommunikation. Här bevisas att väl planerad och genomförd kommunikation är en försäkran om goda resultat som gynnar både kunder och den egna organisationen."

Sjuttonde året

Kommunikatörspriset instiftades 2004 i syfte att lyfta fram företag, organisationer eller personer som använt kommunikation på ett framgångsrikt och välplanerat sätt. Bland tidigare pristagare finns bland annat Uddeholm Tooling, Karlstads universitet och Friskis&Svettis. Priset delas ut av Kommunikatörsnätverket i Värmland och sponsras av &Stenberg Kommunikation.

Artikeltaggar

Anders ThorénJonatan BjörckKommunikationLänsförsäkringarNäringslivTommy ErnerudhVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare