• fredag
  3 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jay Electronica - En senkommen men välkommen albumdebut

Skivor
PUBLICERAD:

Jay Electronica

A written testimony
(Roc Nation)

Det är inte så att Jay Electronica inte är produktiv, men att han slog igenom brett 2009 och först nu släpper sin fullängdsdebut är talande. Det här är en enorm talang, men som så många perfektionister har han uppenbarligen ett stormigt förhållande till sitt eget skapande. Han har släppt ifrån sig många fantastiska sånger, både solo och i samarbeten, genom åren – men det är fint att äntligen få ett rejält album.

Visserligen breder Jay-Z ut sig så mycket att skivan känns mer som en produkt av en duo. Just texterna, som är Electronicas främsta styrka, är dock omisskännliga för just honom, och gör att det trots allt är han som består som huvudperson – även då hans namne Jay-Z lyser lite starkare som rappare. Oavsett om man ser skivan som ett soloprojekt eller ett samarbete så är det en stark jävla samling låtar.

Bästa låt: The Blinding

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.