Corona: Nu blir det enklare att få hemtjänst

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson / TT
Karlstads kommun gör det enklare för personer över 70 år att få hjälp av hemtjänsten med bland annat inköp och leverans av matvaror.
Kommunen sänker åldersgränsen för förenklad biståndsbedömning för vissa hemtjänstinsatser från 75 år till 70 år.

– Vi gör detta för att följa de nationella rekommendationerna och för att förhindra att personer över 70 år utsätts för onödig smitta. Därtill har vi beslutat att ställa in alla planerade möten där äldre och andra utsatta grupper skulle ha träffats. Vi har sedan tidigare också stängt våra vård- och trygghetsboenden för besökare, säger Christian Holm Barenfeld (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller tills vidare.

Kommunen skriver även i sitt pressmeddelande att undantag gällande besöksförbudet kan göras för anhöriga till kritiskt sjuka kunder om besökaren inte har luftvägssymtom.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.