Hoppa till huvudinnehållet

Åslund: "Jag fortsätter förhandla med utlandet nu"

Publicerad:
SHL:s värvningsstopp ökar inte direkt chanserna för att trotjänaren Per Åslund, som fyller 34 i augusti, stannar i Karlstad. Nu fortsätter han förhandla med utlandet,
SHL:s värvningsstopp ökar inte direkt chanserna för att trotjänaren Per Åslund, som fyller 34 i augusti, stannar i Karlstad. Nu fortsätter han förhandla med utlandet, Foto: Tommy Pedersen/TT

Vinterns stora utropstecken i Färjestad, trotjänaren Per Åslund har förhandlat med FBK om nytt kontrakt en längre tid. Men han är inte orolig efter onsdagens värvningsstopp i SHL.

– Jag läste om värvningsstoppet nyss och är egentligen inte så insatt i det än. Jag har erbjudanden från utlandet. Vi fortsätter utforska dem nu. Det FBK erbjudit är jag inte alls nöjd med. Annars hade jag skrivit på redan, säger han.

Förhandlingarna med FBK har pågått länge utan att parterna kommit överens. Nu tvingas FBK lägga dem på is på obestämd tid, Och kan förlora "Åsa" till utlandet.

– Känslan är att FBK tagit mig lite för givet. Jag känner ju nu att jag har min bästa säsong i ryggen. Men jag vill fortsätta dialogen med FBK och utesluter absolut inte en fortsättning här. Samtidigt är det så att om lagen får ont om pengar är det inte en bra kombination för någon.

34 i augusti

"Åsa" fyller 34 år 21 augusti. Karriären närmar sig sitt slut och då gäller det att samla i ladorna för livet efter hockeyn.

Uppgifter: Kraftigt löneras i SHL – stor oro bland spelarna

Hur påverkas ditt beslut om SHL-laget nu måste införa bantad budget?

– Ingen aning. Jag vet inte.

De utländska buden är förstås bättre än det FBK erbjudit?

– Så kan det vara men jag vill inte prata om det.

Per Åslund hade spelat samtliga grundseriens matcher när oturen slog till i första perioden i allra sista matchen. Den inför tomma läktare i Växjö.

Jakobsson: Vi förhandlade med en handfull spelare

Handen i gips

"Åsa" kastade sig, täckte ett skott som tog så illa att han ådrog sig en fraktur i ena handen.

– Jag gipsades på sjukhuset i Växjö samma kväll. Nu när det inte är någon stress längre så blir det fyra veckor i gips. I annat fall, om vi hade fortsatt spela, hade jag kanske kunnat ta av gipset och spelat med specialskydd efter tre veckor.

Det grämer förstås "Åsa" lika mycket som alla andra att säsongen avslutades i förtid på grund av coronasmittan.

Vad gör du istället?

– Ja, vad gör man egentligen med gips och virushot? Jag har trevligt och umgås med familjen. Vi har två döttrar på tre och sex år så det är full fart hela dagarna.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyPer ÅslundSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.