Hoppa till huvudinnehållet

Svensson om FBK-framtiden: "Vill inte säga för mycket"

Publicerad:
Markus Svenssons hockeyframtid avgörs inom kort.
Markus Svenssons hockeyframtid avgörs inom kort. Foto: Tommy Pedersen/TT

Markus Svensson, 36, sitter på ett utgående kontrakt med FBK. Samtidigt rapporterade Expressen för några veckor sedan att norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland ska vara klar för värmlänningarna.

– Det har knappast undgått mig såklart, säger Markus Svensson.

Det blev 22 starter för Svensson under en SHL-säsong där han inte nådde samma höga nivå som 2018-19. Räddningsprocenten stannade på blygsamma 88,4 samtidigt som Arvid Holm tog stora steg framåt.

Den yngre kollegan belönades också med en kontraktsförlängning över nästa säsong i januari.

För Svensson är framtiden minst sagt oviss, uppgifterna om Haukeland till FBK tyder på att han kan tvingas se sig om efter en ny arbetsgivare.

– Det har knappast undgått mig såklart. Men jag vill inte säga för mycket innan jag har pratat med Peter (Jakobsson), säger Markus Svensson.

Målvakten ska diskutera framtiden med FBK-ledningen inom kort. Han hade inte haft något emot att stanna i Karlstad.

– Jag har trivts väldigt bra. Men vi får se vad som händer, det är två parter som måste vilja samma sak för att det ska fungera.

Bittert säsongsslut

Oavsett var Svensson vaktar kassen till hösten kan han konstatera en sak redan nu – årets säsong tog slut alldeles för tidigt.

– Man vet inte riktigt vad man ska säga, det känns väldigt märkligt. Jag insåg att det skulle bli såhär när vi mötte Växjö inför tomma läktare i sista omgången.

En märklig upplevelse?

– Ja, det kändes konstigt. Efter det kändes det helt rätt att avbryta, jag tror att i stort sett alla håller med om det.

I en tidigare intervju med NWT hintade 36-åringen om att han kunde tänka sig att spela till andra sidan 40-strecket. Någon gräns för karriären är helt enkelt inte satt.

– Jag kommer att spela så länge jag känner att jag tillför gruppen något och tycker det är roligt. Någon direkt siffra siktar jag inte på, men jag ser inget slut än i alla fall.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyMarkus SvenssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.