Kollektivtrafiken vidtar säkerhetsåtgärder

Trafik | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Joachim Lagercrantz
Kollektivtrafiken inom Region Värmland gör nu en rad åtgärder för att säkerställa en trygg och säker resa för de personer som reser med de respektive bolagen. Det gäller såväl, buss, tåg skolskjuts och servicetrafik.
En extra försiktighetsåtgärd är att antalet sittplatser närmast busschauffören begränsas.

– Det här gör vi som en första åtgärd, vi kommer fortsättningsvis ha en dialog med våra entreprenörer kring vilka åtgärder som kan bli aktuella. Vi följer givetvis alla rekommendationer som kommer från berörda myndigheter, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort på Region Värmland kollektivtrafik, i ett pressmeddelande.

Busstrafiken

En rad försiktighetsåtgärder sätts in.

• Avstängning främre platser. Platserna närmast bakom föraren stängs av på lämpligt sätt med information att platserna inte är tillgängliga för resenär.

• Region- och stadstrafik undviker att köra med överfulla bussar. Vid risk för överfulla bussar, vilket bland annat kan innebära stående resenärer, sätts extratrafik in, alternativt hänvisas till nästa tur.

• Vi öppnar upp och vädrar ur våra bussar. Samtliga dörrar öppnas och vädras under tiden bussen står stilla vid ändhållplats.

• Representanter för entreprenörerna och företrädare för kollektivtrafiken i Region Värmland håller regelbundna ledningsmöten för att snabbt kunna åtgärda frågor som dyker upp.

– Vi följer utvecklingen noga och ser hela tiden över vår trafik och vilka åtgärder vi behöver vidta för att ska erbjuda en trygg resa för våra kunder och en god arbetsmiljö för personalen i våra fordon, säger Markus Bergman, trafikchef buss i Region Värmland kollektivtrafik.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.