Hoppa till huvudinnehållet

Kollektivtrafiken vidtar säkerhetsåtgärder

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Joachim Lagercrantz

Kollektivtrafiken inom Region Värmland gör nu en rad åtgärder för att säkerställa en trygg och säker resa för de personer som reser med de respektive bolagen. Det gäller såväl, buss, tåg skolskjuts och servicetrafik.

En extra försiktighetsåtgärd är att antalet sittplatser närmast busschauffören begränsas.

– Det här gör vi som en första åtgärd, vi kommer fortsättningsvis ha en dialog med våra entreprenörer kring vilka åtgärder som kan bli aktuella. Vi följer givetvis alla rekommendationer som kommer från berörda myndigheter, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort på Region Värmland kollektivtrafik, i ett pressmeddelande.

– Vi följer utvecklingen noga och ser hela tiden över vår trafik och vilka åtgärder vi behöver vidta för att ska erbjuda en trygg resa för våra kunder och en god arbetsmiljö för personalen i våra fordon, säger Markus Bergman, trafikchef buss i Region Värmland kollektivtrafik.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadMathias LindgrenRegion VärmlandTrafikVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.