Hoppa till huvudinnehållet

M ställer in förbundsstämman

Publicerad:
Vem tar över Moderaterna Värmland? Besked om den pågående maktstriden dröjer, förbundsstämman är uppskjuten på obestämd framtid.
Vem tar över Moderaterna Värmland? Besked om den pågående maktstriden dröjer, förbundsstämman är uppskjuten på obestämd framtid. Foto: Anna Sims

Fredrik Larsson eller Håkan Axelsson? Ett besked om vem som ska leda Moderaterna i Värmland dröjer. Förbundsstämman är uppskjuten på obestämd framtid.

Det var planterat att länets moderater skulle samlas på Ingesund i Arvika på söndag den 5 april. Men nu är förbundsstämman inställd.

Den moderata riksorganisationen rekommenderar att alla inte nödvändiga partiaktiviteter - som inte kan genomföras digitalt eller på telefon - bör skjutas upp. Orsaken är förstås coronasituationen.

I söndags kväll beslutade den sittande förbundsstyrelsen i Värmland att följa rekommendationen och skjuta upp förbundsstämman.

När den ska hållas är inte bestämt. Men det blir senast den 30 september.

Länspartiet är just nu mer splittrat än vanligt.

Som NWT berättat tidigare pågår en maktkamp i partiet. Regionstyrelsens ordförande Fredrik Larsson meddelade tidigare att han är beredd att ta över som ordförande efter Stina Höök som avböjt omval.

Men en oenig valberedning har lanserat en egen kandidat till ordförandeposten, Håkan Axelsson. Och valberedningen anser inte att Fredrik Larsson ska sitta i förbundsstyrelsen.

Artikeltaggar

ModeraternaNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.