Coronaviruset: Hagfors kommun går upp i stabsläge

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Jan Lilja, kommunchef i Hagfors. (bilden är ett montage)
Foto: Daniel Olausson, Hagfors Kommun
Kommunledningen i Hagfors beslutade på måndagen att gå upp i stabsläge.

– Vi ser allvarligt på utvecklingen för spridningen av coronaviruset. Därför har vi beslutat att gå upp i stabsläge och kommer att ha dagliga möten, måndag-fredag, med en utsedd stabsgrupp. Vi kommer fortsatt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och andra berörda myndigheter, säger kommunchef Jan Lilja, i ett pressmeddelande.

För att undvika smittspridning har även kommunen infört åtgärder för dagverksamhet samt externa underhållare.

För att skydda äldre och andra riskgrupper uppmanar kommunen att man inte ska besöka äldreboenden eller LSS-boenden.

Mer information finns på hagfors.se/covid19.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.