Hoppa till huvudinnehållet

Golfklubben vill sätta krögaren i konkurs

Publicerad:
Medlemmarna är nöjda med det nya klubbhuset. Men driften av restaurangen har inte fungerat som det var tänkt.
Medlemmarna är nöjda med det nya klubbhuset. Men driften av restaurangen har inte fungerat som det var tänkt. Foto: Oscar Gustavsson

Han har inte betalt hyra sedan i höstas. Nu har Kristinehamns golfklubb begärt att krögaren som drev deras restaurang ska försättas i konkurs.

Det rör sig om närmare 200 000 kronor i obetalda fakturor sedan i september förra året.

– Vi har haft flera överläggningar med honom, men inte lyckats få fram en lösning, säger golfklubbens nytillträdde ordförande Lennart Svensson.

– Medlemmarna vill ha tillbaka sina pengar. Man ska göra rätt för sig.

För tre år sedan gjorde medlemmarna i klubben en extra inbetalning på 1 500 kronor per person. Den gången för att bygga det nya klubbhuset - och den nya restaurangen.

Förlust

I höstas tvingades medlemmarna göra ännu en extra inbetalning på 1 500 kronor per person. Då för att undvika en konkurs.

Klubben drev restaurangen i egen regi. Vilket resulterade i en förlust på 1,2 miljoner och ledde till en polisanmälan om misstänkt förskingring, alternativt trolöshet mot huvudman. Klubben hävdar att den man då hade anställt för att driva restaurangen gjort omotiverat stora livsmedelsinköp.

Det är än så länge inte klart vem som ska driva golfrestaurangen under den kommande säsongen.

– Men vi kommer inte att driva verksamheten i egen regi, säger Lennart Svensson.

Artikeltaggar

KristinehamnKristinehamns GolfklubbNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.