Peter, Bjorn and John - Sympatiskt och gemytligt jubileum

Skivor
PUBLICERAD:

Peter Bjorn and John fyller tjugo år som band i år. Det känns både konstigt och logiskt, för det känns både alldeles nyss och väldigt längesedan som trion dök upp med sin klassiska, slipade pop. Endless dream är full av ganska typisk Peter Bjorn and John-pop. Det är sympatiskt, med välkomponerade melodier och bara en allmänt gemytlig atmosfär i största allmänhet.

Jag hade dock gärna sett att de skruvat upp reglagen något ibland. Vissa låtar, inte minst Phoenix-doftande Music och Arcade Fire-aktiga Reason to be reasonable hade tjänat på en fylligare, rikare ljudbild. Jag föredrar nästan alltid avskalad produktion, men vissa melodier och låtbyggen nästan kräver extra fläsk, och efter tjugo år så hade den här trion faktiskt varit värda att få blästra på med extra allt.

Bästa låt: Rusty nail

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.