Jonathan Wilson blommar ut

Skivor
PUBLICERAD:

Jonathan Wilson är erkänt multibegåvad och utöver soloskivor har vi sett hans namn bakom artister som Father John Misty och Laura Marling och han har just turnerat världen med Roger Waters.

När det blev dags för en egen skiva igen drog han till Nashville och spelade in allt rakt av på sex dagar med studio-eliten. Ett lyckokast visar det sig, allt det bästa med Wilson blommar ut rejält här. Dixie Blur är en rik och omfångsrik skiva, den sträcker sig tillbaka till den första bluegrassen, via country, psykedelisk rock, åttiotalet och modern americana. Det händer någonting fint hela tiden, oavsett om det är ballad eller country eller rock och Dixie Blur är full av fantasi och spännande intryck.

Ändå är grundreceptet enkelt, med akustiska gitarrer, smittsamma melodier, ackordsbyten som får håret på armarna att stå rakt ut och en varm nostalgi, vilket sammantaget gör Dixie Blur till Jonathan Wilsons bästa platta hittills.

Bästa låt: Oh girl

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.