• idag
  6 juli
  13°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Ori and the Will of the Wisps

Spel
PUBLICERAD:

Ori and the Will of the Wisps

Xbox One/Windows
Moon Studios
Åldersmärkning: 7

Ori and the Will of the Wisps är den tituläre skogsfens andra äventyr i en underskön, magisk värld. Precis som i förra spelet börjar det hela med en lika finstämd som lågmäld sekvens där bandet mellan Ori och hans vän – en uggla som inte kan flyga – byggs upp effektivt. Musiken är fantastisk, och spelet är en visuell dröm.

Spelmässigt är det klassiskt plattformsäventyrande av metroidvania-snitt. Det innebär att du efterhand lär dig fler och fler förmågor som gör att du kan ta dig förbi tidigare oövervinnerliga hinder. Bandesignen känns dock bättre här än i föregångaren, och jag har ännu inte gått totalt vilse bland snåren i den underskönt vackra skogen. Det är för all del ett utmanande spel, men mestadels på rätt sätt. Om inget annat så suger de mustiga miljöerna ur all frustration ur kroppen på mig innan den hinner slå rot.

Möjligen tar utvecklarna i en aning för mycket ibland. Några scener pågår några ögonblick för länge, och musiken sväller upp lite för mycket, men det är lätt hänt när man skapar en så märkvärdigt gripande historia som är både så liten och så stor på samma gång. Jag rycks hur som helst med, och det märks att även skaparna gjorde det. Ori lever uppenbarligen sitt eget liv, och det är omöjligt att inte charmas av den lille krabatens sökande efter en liten vän som försvunnit i en stor och otrygg värld.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.