Hoppa till huvudinnehållet

"Ett komplett, fullständigt absurbt beslut"

Publicerad:
Finnskogahemmet, Bograngen Foto: Aron Eriksson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad är det för spel som majoriteten i Torsby Kommun bedriver?

Jo det kan man undra om det är tal om ett riktigt fulspel. Spelet med Riksbyggen är ett sådant, och likaså Finnskogshemmet i Bograngen det hör liksom samman.

Jag har uppfattat det som att om inte socialförvaltningen kan bevisa att att det råder brist på särskilt boende i Torsby tätort, enligt uppgift nu ett tiotal lediga.

Så om man stjäl dessa från Finnskogshemmet så kan det bli brist i Torsby. Och då så plötsligt så har man att köra hela racet med riksbyggen.

Man undrar varför det är så bråttom, men det finns svar på det också, avtalet med Riksbyggen skall enligt uppgift vara klart senast september 2020.

Bra att veta: I Värmland har vi 16 kommuner varav ått har styrelser och nämnder, så också Torsby men här är Torsby den enda av de åtta som avviker så från praxis på så sätt att oppositionen inte har platser i styrelser och nämnder, som andre ordföranden.

Detta innebär att opposition inte har minsta insyn i ärendenas beredningar, Opposition (V, M, KD o SD) har alltså inga representanter med vid beredning av ärenden.

Så i Torsby råder alltså ett diktatoriskt förhållande av majoriteten (S, C o L), alltså fullständigt odemokratiskt. Man får lov att undra hur gick detta till, Kan kanske bero på någon form av maktbehov utöver det normala?

Det är väl förunderligt att om inte det som finns på bygden skall få vara kvar, det är väl fullt rimligt att det kan kosta lite mer, men värdet av att detta fortlever är mer värt än lite kronor.

Dessutom verkar det inte finnas minsta brist på personal på Finnskogshemmet. Ska man då för sin fåfängas skull slakta detta, för mig här i Vika verkar det komplett, fullständigt absurt.

Olle i Vika Torsby

Artikeltaggar

FinnskogahemmetInsändareTorsby kommun