• idag
  28 mars
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tre insändare med coronatankar

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Många har åsikter om hur vi bör hantera coronavirusets framfart. Nog klarar man sig från att resa under några veckor, anser en insändarskribent.
Foto: Johan Nilsson/TT
Många har självklart tankar och funderingar om coronaviruset dessa dagar. Här kommer några insändare på temat:

Varför inte här, som i Italien?

Läste en artikel där en läkare i Italien som arbetar på ett sjukhus mitt ibland Corona-smittade, han uppmanar folk att inte vistas på inrättningar där mycket folk vistas, ex. museer, köpcentrum, gym osv.

Än är vi inte så många som där, men det är nog bra att mota ”Olle i grind”. Även om friska och unga klarar det bra, men vi måste , måste tänka på dem som har en sjukdom, svaga och äldre! För vem ska sköta dem om ”friska” blir sjuka o satta i karantän?

Det kan inte vara ett måste att resa eller vara ute bland en massa folk under några veckor eller någon månad?

Det blir bättre!

Tages resonemang är sannolikt lika sant idag

I denna virusbekymrade tid lugnas vi rutinmässigt av myndigheter och experter högt och lågt. Biträdande statsepidemiolog Anders Wallenberg kommenterade vid en pressträff måndag 9 mars risken för smittspridning vid offentliga arrangemang inom sport och underhållning:

”Man ska aldrig säga aldrig, men att sannolikheten att det ska ske är väldigt liten när smittan inte är utbredd i någon större utsträckning och dessutom ska man vara hemma om man är sjuk, det ska man inte glömma” (DN 10 mars).

Resonemanget påminner på ett oroväckande sätt om Tage Danielssons briljanta monolog ”Om sannolikhet” från 1979. Det som bedömts som helt osannolikt – en olycka i kärnkraftverket i Harrisburg – händer ändå, och blir därmed helt säkert, nästan i alla fall.

Lyssna på Tage på Youtube eller Spotify – sant i all evighet!

Olle Hernegren

Ni borde skämmas

De människor som i sin själviska egoism har har valt att åka till tex Italien för att fröjda sig på skidor, i den aktuella situationen som varit i världen sen åtminstone mitten av januari, de är lågt stående människor! Att enbart för sin egen egoistiska njutning utsätta landets befolkning för en livsfarlig smitta, det är avskyvärt!

Ni borde alla skämmas det allra grövsta!

Klarar inte dagens yngre att tänka alls?

När de första smittas som inte själva varit utomlands hoppas jag att skammens kåpa sjunker ner hårt på era huvuden och den dagen den första avlider hoppas jag att ni tar ert ansvar för den uppkomna situationen!

Tänk på er nästa så som om denne vore er själva...

En klok realist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.